ITF Taekwon-Do

Taekwon-Do is een zelfverdedigings kunst, waarbij men zich ongewapend leert te verdedigen!
Een getraind Taekwon-Do in zal d.m.v. het gebruik van zijn verstand de juiste techniek
van verdediging en een eventuele tegenaanval toepassen.
  
Tae
Staat voor de 1200 voet en beentechnieken, die in het Taekwon-Do aanwezig zijn.!
Het algemene gebruik zoals blokkeren, trappen, springen, duwen, vegen, enz, worden hiermee aangegeven. 
      
Kwon
Staat voor de 2000 hand en arm technieken,die in het Taekwon-Do aanwezig zijn! Het algemeen gebruik zoals blokkeren, stoten, slagen, duwen, steken enz worden hiermee aangegeven.
 
          
DO
Staat voor de wijze en ontwikkeling,waarin een Taekwon-Do in zichzelf d.m.v. geestelijke en lichamelijke training onwikkelt. Als we dagelijks onze hersenen niet zouden gebruiken om te eten, drinken, lopen, etc, dan zouden we een zeer beperkt kunnen leven. Hetzelfde is van toepassing voor het gebruik van Taekwon-Do technieken! Verder staat Do voor de jaren die men aan zichzelf, aan anderen en aan het Taekwon-Do heeft gegeven. Do is een ruim begrip in het Taekwon-Do! 
 
ITF Taekwon-Do
Op 11 april 1955 werd door de Koraanse Generaal Choi Hong Hi het systeem gecreëerd, wat tegenwoordig bekend is als het ITF Taekwon-Do. Vanaf 1955 tot 2002 perfectioneerde Generaal Choi het systeem tot een zelfverdedigingssysteem dat geen equivalent kent. In 2002 overleed Gen. Choi Hong Hi, en vond hij zijn laatste rustplaats in PyongYang, gelegen in DPR Korea. Door politieke belangen zijn er nu drie wereldorganisaties die zichzelf I.T.F. noemen.

ITF Taekwon-Do

Afgezien van de fysieke training spelen ook de mentale en sociale aspecten een rol in de Taekwon-Do training. Dit alles is vastgelegd in de leerstellingen van Taekwon-Do:

  • Beleefdheid
  • Integriteit
  • Doorzettingsvermogen
  • Zelfbeheersing
  • Onoverwinnelijke ziel

Door training ontwikkelt een leerling zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging.

Taekwon-Do word gezien als een kunst van zelfverdediging.